Home           Over ons           Praktisch           Links       Contact   

LYMFEDRAINAGE AD MODUM VODDER

maak een afspraak

LYMFEDRAINAGE AD MODUM VODDER

 

Wat?

Het lichaam bestaat voor 2/3 uit vocht en is in een optimaal evenwicht als de waterhuishouding in een optimale conditie verkeert. Het lymfevatenstelsel is een heel wijd vertakt stelsel in het ganse lichaam dat weefselvocht (lymfe) vervoert vanuit de weefsels naar de bloedbaan. Het lymfevatenstelsel fungeert als drainagesysteem en is heel belangrijk bij de afweer in het menselijk lichaam (lymfeklieren bevatten witte bloedcellen die infecties helpen bestrijden), het voorkomen van auto-immuunrespons, het transport van bloedcellen, het verlagen van stress, de afbraak en rijping van lymfocyten en het zuiveren van het bloed.

Manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder is een rustige en zachte techniek waarbij het ritme belangrijk is en moet overeenkomen met het openen en sluiten van de kleppen in de lymfebanen om het 'overtollige vocht' goed af te voeren.

Afhankelijk van (de ernst van) het probleem kan de manuele lymfedrainage ondersteund worden door lymfetaping, zwachtelen, het dragen van steunkousen en oefentherapie.

 

Voor wie?

Lymfedrainage behandelt zowel de zichtbare als de niet-zichtbare oedemen bij mensen met:

 

  • zwelling ten gevolge van een operatie of een ongeval: verstuiking, bloeduitstorting, (open) wonde, na een borstamputatie met okselklieruitruiming, plastische chirurgie, ...
  • spier- en peesletsels
  • ontstekingsreacties: reuma en reumatoïde artritis
  • klachten veroorzaakt door stress: hoofdpijn, slapeloosheid, constipatie, diaree
  • klachten van het zenuwstelsel: migraine
  • bovenste luchtwegproblemen: allergie, verstopte neus, sinusitis, ...
  • circulatoire problemen

Terug

Home         Over ons         Praktisch        Links       Contact