Home           Over ons           Praktisch           Links       Contact   

Respiratoire KINESITHERAPIE

maak een afspraak

Respiratiore KINESITHERAPIe

 

voor wie?

  • baby's en kinderen met mucoviscidose, astma, RSV, bronchiëctasieën, regelmatig terugkerende luchtweginfecties, ...
  • (jong) volwassenen met COPD, mucoviscidose, astma, pre- en post transplantatie, pre- en post operatief algemeen.

 

welke therapie?

  • Drainagetechnieken worden aangeleerd om het sputum (slijm) op een efficiënte manier te verzamelen en te evacueren. Hierbij kunnen hulpmiddelen gebruikt worden zoals een flutter of een PEP. Ook neusspoelingen worden aangeleerd. Bij kinderen zal bouncing op de bal gebeuren en zullen op een speelse manier ademhalingsoefeninen aangeleerd worden.
  • Oefentherapie: veel mensen met longproblemen hebben een verminderde mobiliteit van de thorax waarvoor mobiliserende of losmakende oefeningen aangeleerd worden. Als de conditie afgenomen is, zal ook cardio-training toegepast worden (fiets, loopband). Spierversterkende oefeningen worden gegeven indien de spierkracht van de benen of armen verminderd zijn.
  • Correct aanleren van het gebruik van medicatie: Het is aangewezen om de voorgeschreven medicatie mee te brengen tijdens de eerste sessie zodat we kunnen nagaan of de (inhalatie) medicatie op een juiste manier ingenomen wordt.
  • Voorlichting/tips: door het regelmatig contact met de kinesitherapeut is er zeker tijd om uitleg te geven over het gebruik van medicatie, de aandoening, praktische vragen zoals bvb sport, ...

Terug

Home         Over ons         Praktisch        Links       Contact